Zapraszamy do udziału w rekrutacji na rok szkolny 2026/2027.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK Alergeny
PONIEDZIAŁEK  08.12.2025 Pieczywo razowe  z masłem, sałatą, serem żółtym, pomidorem, kakao, jabłko. Zupa pomidorowa, schab duszony ziemniaki, sałata lodowa z pomidorem, kompot truskawkowy . Jogurt owocowy, herbatniki, mandarynka. 1,3,5,6,7,8,9,10,11
WTOREK    09.12.2025                    Kanapka z masłem, szynką drobiową, sałatą, pomidorem, rzodkiewką, kawa zbożowa, sok owocowo -warzywny. Barszcz biały z ziemniakami, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, brokuł gotowany, kompot. Ryż z jabłkiem duszonym, herbata owocowa. 1,3,5,6,7,8,9,10,11
 ŚRODA  10.12.2025                  Tosty  z serem zółtym i  wędliną, kawa zbożowa, banan. Zupa fasolowa, pierogi z serem białym, polewą truskawkową,woda. Kanapka z pastą z tuńczyka, herbata z cytryną. 1,3,4,5,6,7,8,9,10,11
CZWARTEK 11.12.2025 Twarożek ziarnisty z miodem, bułeczka grahamka z masłem, kakao, mus owocowy. Zupa z dyni z groszkiem ptysiowym, pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot. Ciasto piaskowe ze śliwkami, kakao. 1,3,5,6,7,8,9,10,11
 PIĄTEK            12.12.2025    Musli z mlekiem, pieczywo razowe z masłem, sałata, pieczoną piersią z indyka , pomidorem, herbata owocowa, melon. Zupa krupnik, kotlet rybny, surówka z białej kapusty, ziemniaki, woda z cytryną i miętą. Galaretka owocowa, biszkopty, banan. 1,3,4,5,6,7,8,9,10,11

 

Informujemy, że w ciagu tygodnia jadłospis może ulec niewielkim zmianom!

 

Alergeny występujace w posiłkach:

 

1. Zboża zawierające gluten.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Gorczyca i pochodne

10. Seler i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

 

W wędlinach śladowo mogą występować: soja, gluten, seler.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, pieprz cytrynowy, ziołowy, kolendra, kardamon, imbir, curry, kurkuma, oregano, rozmaryn. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości : glutenu, mleka, jaja, soi, selera i gorczycy.

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-12-07 15:58:08
Ilość wyświetleń: 35
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej